Årsskriften för 2023 under tryckning

Ekströmsällskapets årsskrift för 2023 är klar och nu lämnad till tryckeriet. Leverans därifrån om någon vecka, således första veckan i mars om inget oförutsett inträffar. Sextio sidor, stort bildmaterial och en nyskriven essä om Per Ekströms vänskap med Carl Larsson och Anders Zorn. Carl Larsson och Ekström var kompisar och kamperade ihop under lång tid: i Stockholm, Frankrike och i Göteborg. Ekströms bekantskap med den sexton år yngre Zorn var mera kortvarig – men betydelsefull. Zorn såg bland annat till att Ekström fick sälja några målningar till privatpersoner i USA.

Bildmaterialet kommer från familjen Ekströms privata fotoalbum. Det är fotografier från västkusten, Öland och Stockholm, flera har aldrig tidigare visats.

Fotografierna är en gåva från målarens sonson Per Paul Ekström och skänktes till det nystartade sällskapet tillsammans med diverse handlingar och tidningsklipp.

Årsskriften trycks i 300 exemplar och går redan nu att beställa hos Monika Löfvin Rosén, Sören Björklund. Kontaktuppgifter nedan. Pris: 150 kronor. Vi eftersträvar personlig distribution och vill så långt som möjligt undvika portokostnader.